اکسپندر چیست؟ اکسپندر لوله و تیوب را باید ابزاری کاربردی دانست که میتوان از آن برای افزایش قطر داخلی لولهها و تیوبها استفاده کرد. این ابزار که بیشتر در صنایع از آن استفاده میشود، میتواند باعث شود تا اتصالات بدون نشت ایجاد شوند. همچنین از این ابزار برای تقویت اتصالات لولهها و همچنین تعمیر لوله کشی سیستمهای حرارتی و بسیاری موارد دیگر استفاده میکنند. در ادامه به سؤال اکسپندر چیست پاسخ خواهیم داد و اطلاعات بیشتری در خصوص این ابزار کاربردی بیان خواهیم کرد.
اکسپندر چیست؟
اکسپندر لوله چیست؟ اکسپندر لوله و تیوب که از آن با نام والس لوله نیز یاد میشود، یک ابزار برای گشاد کردن قطر لولههاست. از این ابزار برای گشاد کردن قطر لولهها در محل اتصالات استفاده میشود تا بتوان اتصالی محکم و بدون نشت ایجاد کرد.
تیوب اکسپندر چیست؟ تیوب اکسپندر نوعی از انواع اکسپندر است که از آن به طور خاص برای گشاد کردن لولههای متفاوت نازک استفاده میشود. با این ابزار میتوان لولههای مسی، آلومینیومی، فولادی و بسیاری لولههای دیگر را گشاد کرد. تیوب اکسپندرها از نظر عملکرد بسیار مشابه اکسپندرهای معمولی هستند و مهمترین تفاوت آنها استفاده از فکهای کوچکتر و ظریفتر است. این فکهای کوچکتر میتوانند به شکلی بهتر لولههای نازک را گشاد کنند.
اکسپندر بویلر یکی دیگر از انواع اکسپندر است که از آن به طور خاص برای گشاد کردن لولههای بویلرها در محل اتصال استفاده میشود.
کاربرد اکسپندر چیست؟
در صنعتی که با لوله و تیوب سر و کار دارد، میتوان از اکسپندر استفاده کرد. برخی از مهمترین صنایعی که اکسپندر در آنها کاربرد دارد، عبارتند از:
- لوله کشی ساختمانی
- لوله کشی صنعتی
- تهویه مطبوع
- خودروسازی
- نفت و گاز
- هوا و فضا
انواع اکسپندر
حال که با پاسخ سؤال اکسپندر چیست، آشنا شدید، زمان آن رسیده تا در خصوص انواع این ابزار نیز نکاتی را بیان کنیم. اکسپندرها انواع متفاوتی دارند. هر کدام از این انواع با توجه به ویژگیهای ابزار برای برخی صنایع مفیدتر و کاربردیتر هستند. البته باید در زمان بررسی هر ابزاری به قیمت آن توجه داشته باشید. قیمت ابزارهای متفاوت مانند قیمت اکسپندرها و قیمت دستگاه والس میتواند در انتخاب گزینۀ مناسبتر تأثیر داشته باشد. انواع اکسپندر عبارتند از:
۱- اکسپندر مکانیکی
یکی از رایجترین انواع اکسپندر، اکسپندر مکانیکی نام دارد. این ابزار که به صورت مکانیکی و با نیروی دست کاربر کار میکند از مجموعهای از غلتکها و فکها برای افزایش قطر لوله استفاده میکند. کاربران با متصل کردن این ابزار به لوله و اعمال فشار به صورت دستی میتوانند قطر لولههای مد نظر را افزایش دهند. البته توجه داشته باشید که این ابزار برای گشاد کردن لولههای بزرگی که در صنایعی مانند نفت گاز از آنها استفاده میشوند، مناسب نیست.
۲- اکسپندر هیدرولیکی
اکسپندر هیدرولیکی یکی از انواع اکسپندر است که در آن از انواع پمپ هیدرولیک استفاده شده است. این ابزار از نیروی ایجاد شده توسط پمپ هیدرولیکی برای گشاد کردن لولهها استفاده میکند و به همین دلیل از آن در صنایع بسیاری استفاده میشود. بد نیست بدانید که از این نوع اکسپندر معمولاً برای گشاد کردن لولهها و تیوبهایی با قطر بزرگ و ضخامت بالا استفاده میشود.
۳- اکسپندر پنوماتیکی
اکسپندر پنوماتیکی یکی دیگر از انواع اکسپندر است که با استفاده از نیروی هوای فشرده کار میکند. باید بدانید که قیمت والس لوله هیدرولیکی و پنوماتیکی از نوع مکانیکی آن بیشتر است اما کار با این ابزار سادهتر و سریعتر است و به کاربر فشار زیادی وارد نمیشود. این ابزار را باید در میان ابزار صنعتی قرار داد که با استفاده از آن میتوان سرعت انجام کار را افزایش داد.
۴- اکسپندر برقی یا شارژی
اکسپندر برقی یا شارژی آخرین نوع این ابزار است که در مطلب اکسپندر چیست آن را مورد بررسی قرار میدهیم. این ابزار که با نیروی برق کار میکند میتواند به راحتی لولههای مختلف با قطرها و ضخامتهای متفاوت را گشاد کند. قدرت و سرعت بالای این ابزار سبب شده تا تأثیر این ابزار در افزایش راندمان و بهره وری قابل توجه باشد.
مزایای استفاده از اکسپندر چیست؟
در پاسخ به سؤال مزایای استفاده از اکسپندر چیست؟ باید به چندین نکته اشاره کنیم. این نکات عبارتند از:
۱- ایجاد اتصالات محکم و بدون نشت
استفاده از اکسپندر باعث خواهد شد تا بتوان اتصالات محکم و بدون نشتی ایجاد کرد. این ویژگی سبب شده تا استفاده از این ابزار بسیار رایج و محبوب باشد.
۲- تعمیر و نگهداری ساده
در صورتی که کاربران برای ایجاد اتصالات محکم و بدون نشت از موارد دیگری مانند جوشکاری یا مواد چسبنده استفاده کنند، تعمیر و نگهداری لولهها با دشواریهای بسیاری همراه خواهند بود؛ اما در زمان استفاده از اکسپندر میتوان به راحتی لولهها و اتصالات را تعمیر و یا حتی تعویض کرد.
۳- افزایش عمر تجهیزات
استفاده از اکسپندر میتواند باعث کاهش ریسک نشت و خرابی در سیستمهای لوله کشی شود. از این مورد نیز میتوان به عنوان یک مزیت بسیار مهم استفاده از اکسپندر یاد کرد.
۴- افزایش سرعت و دقت
با استفاده از اکسپندر میتوان سرعت و دقت ایجاد اتصالات در لولهها و تیوبها را افزایش داد. جایگزینی این روش با روشهای سنتی مانند جوشکاری میتواند علاوه بر افزایش سرعت، خطاهای فرد را نیز کاهش دهد. به این ترتیب لولهها با سرعت بالا و طور دقیق گشاد میشوند.
۵- کاهش هزینهها
در روشهای سنتی برای اتصال لولهها باید از اتصالات متفاوتی مانند فلنج، زانو و سه راهی استفاده میشد. هزینۀ خرید و استفاده از این اتصالات باعث افزایش هزینههای اجرای پروژه میشد. در حالی که استفاده از اکسپندر نیاز به وجود این اتصالات را از بین برده و همین امر میتواند در کاهش هزینهها تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
۶- افزایش ایمنی
در زمان جوشکاری احتمال آتش سوزی و بسیاری موارد دیگر وجود داشت؛ اما استفاده از اکسپندر بسیار ایمن است و انجام کار با خطراتی نظیر آتش سوزی و جراحت همراه نخواهد بود.
۷- سهولت استفاده
دلیل محبوبیت اکسپندر چیست؟ یکی دیگر از مهمترین دلایل محبوبیت اکسپندرها و همچنین مزایای این ابزار، سهولت در استفاده از آنهاست. کاربران به راحتی و تنها با اندکی دقت و توجه میتوانند از این ابزار به راحتی استفاده کنند.
۸- تنوع در مدل و اندازه
اکسپندرها در مدلهای متفاوت با اندازههای گوناگون در بازار وجود دارند. این تنوع سبب شده تا کاربران بتوانند بهترین اکسپندر را با توجه به نیاز و موارد دیگری مانند بودجه انتخاب و خریداری کنند.
۹- دوام بالا
در صورتی که به نکات استفاده و نگهداری از اکسپندرها توجه شود، این ابزارها دوام بالایی دارند و کاربران میتوانند به راحتی از آنها برای مدتی طولانی استفاده کنند.
خرید اکسپندر لوله
در زمان خرید اکسپندر لوله، کاربران باید به نکات بسیاری توجه داشته باشند. انتخاب نوع و اندازۀ مناسب اکسپندر با توجه به کاربرد یکی از مهمترین نکاتی است که توجه به آن را نباید فراموش کرد. همچنین در زمان خرید اکسپندر یا سایر ابزارها حتماً از خدمات فروشگاههای معتبر استفاده کنید تا دستگاهی اصل و با دوام را خریداری نمایید. خرید از مجموعههای معتبر مزایای دیگری مانند امکان استفاده از خدمات پس از فروش و گارانتی نیز به همراه دارد.
مقالات بیشتری بخوانید
۵ نکته طلایی که قبل از خرید ترکمتر دیجیتال باید بدانید
راهنمای جامع ترکمتر: چگونه نوع مناسب را انتخاب کنیم؟
علت روغن ریزی جک هیدرولیک چیست؟