افت فشار پمپ هیدرولیک یکی از آن مواردی است که به دلایل متفاوتی رخ میدهد و کارکرد پمپ و حتی مجموعه را تحت تأثیر قرار میدهد. به همین دلیل کسب اطلاعات مناسب در خصوص علت افت فشار پمپ هیدرولیک اهمیت بالایی دارد. آشنایی با علت افت فشار پمپ هیدرولیک باعث خواهد شد که کاربران بتوانند دلیل رخ دادن این مشکل را زودتر متوجه شوند و اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهند. این مطلب در خصوص دلایل افت فشار در سیستم پمپ هیدرولیک است.
علت افت فشار پمپ هیدرولیک
افت فشار در یک پمپ هیدرولیک ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. باید بدانید که افت فشار نه تنها موجب کاهش عملکرد دستگاه میشود بلکه میتواند به پمپ هیدرولیک نیز آسیب وارد کند. به همین دلیل تشخیص علت افت فشار پمپ هیدرولیک و انجام اقدامات لازم در جهت رفع این مشکل اهمیت بسیار بالایی دارد. در ادامه به برخی از مهمترین دلایلی که باعث میشوند این مشکل به وجود بیاید، آشنا خواهیم شد و در خصوص هر کدام توضیحاتی را بیان خواهیم کرد.
۱- خرابی یا کثیفی فیلترها
اصلیترین وظیفه فیلترهای پمپ هیدرولیک، جلوگیری از ورود ذرات جامد به سیستم است. اگر این فیلترها کثیف یا خراب شوند، این ذرات جامد وارد سیستم شده و به دنبال آن ورود جریان مایع به پمپ محدود میشود. در نهایت فشار سیالات ممکن است کاهش یابد. همچنین ورود آلودگیها به داخل پمپ میتواند سبب شود تا با مشکلاتی نظیر خرابی اورینگ و پکینگها، خرابی سیلندر و ایجاد خط و خش روی آن اشاره کرد.
این موارد در نهایت سبب خواهند شد که لازم باشد قطعات پمپ هیدرولیک را زودتر تعمیر و تعویض کرد. تعویض فیلترها و تمیز کردن سیستم را باید کاربردیترین روشهای رفع این مشکل دانست. با توجه به قیمت پمپ هیدرولیک، بررسی دورهای پمپ و انجام تعمیرات لازم میتواند سبب افزایش طول عمر این ابزار کاربردی شود و مجموعه هزینۀ کمتری را پرداخت کند.
۲- نشتی در سیستم
نشتی در لولهها، اتصالات و ختم کنندهها میتواند باعث کاهش فشار در سیستم هیدرولیک شود. این نشتیها معمولاً به دلیل فرسوده شدن یا آسیب دیدن برخی از قطعات به وجود میآیند. هرگونه نشتی باعث از دست رفتن مایع و کاهش حجم مایع در سیستم میشود. این امر در نهایت باعث میشود کاربران با افت فشار پمپ هیدرولیک مواجه شوند. پیدا کردن علت روغن ریزی پمپ هیدرولیک مهمترین اقدامی است که در این زمان باید انجام داد. زیرا پس از پیدا کردن دلیل و محل نشتی میتوان اقدامات لازم را برای رفع آن انجام داد.
۳- سایز نامناسب لولهها یا شیرها
یکی دیگر از مواردی که باید آن را در لیست علت افت فشار پمپ هیدرولیک قرار داد، استفاده از لولهها یا شیرهایی با سایز نامناسب است. این موضوع میتواند فشار جریان مایع را محدود کند. محدودیت فشار مایع در نهایت منجر به افت فشار پمپ میشود. استفاده از لولهها، شیرها و اتصالاتی با سایز مناسب باعث خواهد شد که پمپ هیدرولیک بتواند فشار مناسب و لازم را تولید کند.
۴- کاهش سطح مایع هیدرولیک
مواردی مانند نشت مایع هیدرولیک، عدم پر کردن مخزن به مقدار کافی و بسیاری موارد دیگر میتوانند سبب کاهش سطح مایع هیدرولیک درون پمپ شوند. زمانی که پمپ به میزان مناسب مایع هیدرولیک دسترسی نداشته باشد، نمیتواند فشار لازم را تولید کند. در این حالت، افزودن میزان مناسب مایع به پمپ مشکل افت فشار را در این مواقع رفع میکند.
۵- خرابی پمپ
احتمال خراب شدن بسیاری از قطعات پمپ مانند بلبرینگها، پرهها و پیستونها وجود دارد. مهمترین دلیل خرابی این قطعات فرسودگی آنها در مرور زمان است. خراب شدن این قطعات میتواند جلوی کارکرد صحیح پمپ را بگیرد و فشار تولیدی توسط آن کاهش پیدا کند. بررسی دورهای پمپ باعث خواهد شد که احتمال بروز این مشکل به میزان زیادی کاهش پیدا کند. همچنین با تعویض قطعات خراب انواع پمپهای هیدرولیک مانند پمپ هیدرولیک دستی، آنها قادر به تولید فشار مناسب خواهند بود.
۶- فشار بیش از حد مورد نیاز
استفاده از ابزارها یا تجهیزاتی که نیاز به فشار بیش از حد دارند ممکن است باعث افت فشار در سیستم شود. بهترین روش برای رفع این مشکل عدم استفاده از این ابزار است. در حقیقت باید برای استفادۀ مناسب از ابزاری که به فشار بالا نیاز دارد، پمپ هیدرولیک مناسب را تهیه کرد.
۷- ورود هوا به سیستم هیدرولیک
در صورتی که هوا به سیستم هیدرولیک و مایع آن وارد شود، شاهد افت فشار پمپ خواهیم بود. حبابهای هوای موجود در مایع باعث میشوند که کارکرد صحیح پمپ با مشکل مواجه شود که این مورد در نهایت منجر به افت فشار پمپ هیدرولیک میشود. برای رفع این مشکل باید پمپ را هواگیری کرد.
۸- مشکلات الکتریکی
وجود مشکل در سیستم الکتریکی، پمپ هیدرولیک برقی یکی دیگر از مواردی است که میتوان از آن به عنوان علت افت فشار پمپ هیدرولیک نام برد. در صورتی که موتور الکتریکی این پمپها معیوب باشد، نمیتواند گشتاور کافی را برای به حرکت در آوردن پمپ با سرعت مناسب تولید کند. این اتفاق در نهایت منجر به افت فشار میشود. در این زمان باید این موتور را تعمیر یا تعویض کرد.
روش تشخیص افت فشار پمپ هیدرولیک
پس از آن که به لیستی از علل افت فشار پمپ هیدرولیک اشاره کردیم، زمان آن رسیده تا در خصوص روشهای تشخیص افت فشار نیز نکاتی بیان کنیم. از مهمترین روشهایی که میتوان از آنها برای تشخیص افت فشار پمپهای هیدرولیک متفاوت مانند پمپ هیدرولیک پدالی استفاده کرد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فشار خروجی را بررسی کنید و میزان آن را با میزان مشخص شده در دفترچۀ راهنمای پمپ مقایسه کنید.
- فشار را در نقاط متفاوت سیستم هیدرولیک پمپ بررسی کنید.
- بررسی عملکرد پمپ از نظر سرعت، نویز و نشتی مورد دیگری است که میتوان از آن برای تشخیص افت فشار استفاده کرد.
در کنار تمام این روشها، استفاده از کمک یک متخصص را میتوان به عنوان بهترین روش معرفی کرد. با توجه به این که عوامل متفاوتی مانند خرابی فیلترها، وجود نشتی در سیستم، خراب شدن قطعات پمپ و بسیاری موارد دیگر باعث افت فشار میشوند، شاید تشخیص آنها برای کاربران اندکی سخت و دشوار باشد. اما متخصصین در اسرع وقت میتوانند علت افت فشار پمپ هیدرولیک را پیدا کنند و اقدامات لازم جهت بازگشت فشار به میزان عادی را انجام دهند. این کار سبب خواهد شد که مجموعه بتواند در سریعترین زمان ممکن به راندمان مناسب باز گردد.
مقالات بیشتری بخوانید
۵ نکته طلایی که قبل از خرید ترکمتر دیجیتال باید بدانید
راهنمای جامع ترکمتر: چگونه نوع مناسب را انتخاب کنیم؟
علت روغن ریزی جک هیدرولیک چیست؟